NV15: The Real Miyagi

1 t 30 min  |  Dokumentti, Night Visions  |  Ensi-ilta: 4.11.2015

”The Man Behind It All”, julistaa dokumentin mainosjuliste korskeasti. Itämaisten taistelulajien mestarin Fumio Demuran kohdalla iskussa ei ole rahtuakaan mainosmiehen lisää. Konkari on saavuttanut urallaan täysin haastamattoman statuksen. Koko amerikkalaisen elokuvan toimintatähtien ykkösketju on hakenut oppinsa Demuralta. Ensimmäisten taistelujulkkisten joukossa treenattavana oli Bruce Lee, perässä seurasivat mm. Chuck Norris, Steven Seagal ja Dolph Lundgren.

Hollywood-valtavirtaan mestari Demura kietoutuu Karate Kid -elokuvien kautta. Mies on kreditoitu sarjan stunt-työstä, mutta todellinen vaikutus länsimaisen pop-kulttuurin ikonografiaan on monin verroin painavampi. Kulisseissa Fumio Demura nimittäin oli mestari Miyagi, Pat Moritan unohtumattomasti tulkitseman hahmon ilmiselvä esikuva. Tämän velkansa ohjaaja John G. Avildsen ja käsikirjoittaja Robert Mark Kamen myös avoimesti tunnustavat.

Taistelulajiaiheita aiemminkin dokumentoinut Kevin Derek (Empty Hand: The Real Karate Kids) suhtautuu aiheeseensa rakkaudella ja piirtää Demuran monipolvisesta elämästä kiehtovan kokonaiskuvan. Nimekkäiden oppipoikien haastattelut komppaavat ainutlaatuista tarinaa herkullisesti.

Ohjaus: Kevin Derek

Mukana mm. Fumio Demura, Steven Seagal, Dolph Lundgren, Michael Jai White, Pat E. Johnson, Billy Blanks, John G. Avildsen.

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.