NV15: Knock Knock

1 t 39 min  |  Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 4.11.2015

Knock Knock on harkittu irtiotto Eli Rothin (Cabin Fever, Hostel) aiemmasta tuotannosta. Keanu Reevesin tähdittämän psykoseksuaalisen trillerin käsikirjoituksen pohjalla on Peter Traynorin kulttitrilleri Death Game (1977).

Uusille urille hakeutuminen kannatti: Knock Knock on Rothin ensimmäinen elokuva, joka on valittu arvovaltaisten Sundancen elokuvajuhlien viralliseen ohjelmistoon. Samalla se on itseoikeutetusti Night Visionsin avajaiselokuva.

Evan (Keanu Reeves) on unelmaisä, joka jää tekemään töitä kotiin perheen lähtiessä viikonlopuksi reissuun. Työrauhan rikkoo ovelle ilmaantuva tyttökaksikko (Lorenza Izzo & Ana de Armas), joka hakee suojaa sateelta. Hyvää tarkoittava Evan päättää auttaa viattomilta vaikuttavia hottiksia, mutta päätyy heidän vieteltäväkseen. Syrjähyppy saa yllättävän synkät seuraukset.

Reeves loistaa elämänsä roolissa perheenisänä, jonka yhdellä virheellä on pitkät jäljet. Myös syöjätärkaksikko Izzo ja de Armas uskaltautuu irrottelemaan toden teolla.

Knock Knock ei sisällä ohjaajalleen tyypillistä kidutuspornoa tai muuta verimässäilyä, mutta siinä on sitäkin enemmän makaaberia huumoria, piinallisia hetkiä ja 1970-luvun eksploitaation jäljittelemätöntä tunnelmaa.

Ohjaus: Eli Roth

KIELI: englanti, tekstitys suomi + ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.