NV15: Deathgasm

1 t 30 min  |  Komedia, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 4.11.2015

Kun high school -sikailukomedia kohtaa Braindead-tason splatterin ja koko komeus kuorrutetaan reippaalla metalliasenteella, syntyy Deathgasm, uusin todiste Uuden-Seelannin asemasta härskinhauskan kauhun suurvaltana. Peter Jacksonin Hobitti-elokuviin tehosteita tehneen Jason Lei Howdenin esikoisohjaus kumartaa maanmiehen varhaistuotannon suuntaan, mutta rakentaa A-luokan roiskuttelun ympärille kiinnostavan alakulttuuriuniversumin.

Kun Brodien (Milo Cawthorne) äiti lähetetään lataamoon, heviangstissa marinoitu nuorukainen passitetaan kiihkouskonnollisen setänsä ja tätinsä riesaksi. Pikkukaupungin puuduttavaan arkeen tulee eloa, kun Brodie löytää yhteisen sävelen paikallisen metallipahiksen Zakkin (James Blake) kanssa. Elämä alkaa todella hymyillä valkonaamaiselle mörököllille, kun koulun kuumin tyttökin (Kimberley Crossman) antaa ymmärtää, että voisi vähän kiinnostaa.

Sitten Brodie ja Zakk saavat bänditreeneihinsä saatanallisia säkeitä, joiden voimasta kaupunkilaiset muuttuvat väkivaltaisiksi pikkupiruiksi.

Deathgasm on lajityyppicocktail, joka sekoittaa kekseliäästi huumorin ja hurmeen ja irvailee siinä sivussa metallimusiikin nostattamalle satanismihysterialle. Teinimurheiden ja maailmanlopun meiningin välillä sulavasti tasapainotteleva elokuva tuo mieleen vuoroin Gregg Arakin ja vuoroin Sam Raimin avaintyöt. Ääniraidalla katsojaa potkivat takapuoleen muun muassa Skull Fist, Nunslaughter ja Lair of the Minotaur.

Ohjaus: Jason Lei Howden

Pääosissa: Milo Cawthorne, James Blake, Kimberley Crossman, Sam Berkley

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.