NV15: Black Mass

2 t 2 min  |  Draama, Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 4.11.2015

James ”Whitey” Bulger hallitsi Bostonin alamaailmaa rautaisella kouralla jopa 20 vuoden ajan. Bulger oli ehta sosiopaatti, jonka valtaa lisäsi salainen yhteistyö viranomaisten kanssa. Oikeudenkäynnin uhatessa hän pääsi vielä pakenemaan poliisia. Irlantilaistaustaisen Bulgerin tarinassa erikoista on sekin, että hänen veljensä oli tunnettu poliitikko.

Johnny Depp tekee komean paluun ykkösluokan näyttelijäksi esittämällä arvaamatonta, kylmän laskelmoivaa mutta täysin säälimätöntä Bulgeria ison rahan gangsterieepoksessa Black Mass. Scott Cooperin ohjaama rikosdraama muistuttaa pitkän tositarinan mittakaavallaan ja viileässä asiallisuudessaan sekä väkivallan suorasukaisuudessa eniten Martin Scorsesen Mafiaveljiä ja Casinoa. Bulgerin tarinan avainhetket sijoittuvat 1970-luvulle, jonka epookki on luotu pistämättömän uskottavasti ja svengaavasti.

Roolitus on huikea. Muita pääosia esittävät Joel Edgerton, Dakota Johnson (Fifty Shades of Gray), Peter Sarsgaard ja Kevin Bacon. Gangsterin veljenä nähdään Benedict Cumberbatch. Oscar-ehdokkuuksia lienee odotettavissa Deppin ohella myös Cooperille ja käsikirjoittajille.

Ohjaus: Scott Cooper

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.