NV15: A Nightmare on Elm Street

1 t 31 min  |  Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 4.11.2015

Night Visions muistaa yhtä kauhun suurmestareista, elokuussa kuollutta Wes Cravenia esittämällä miehen muistettavimman teoksen. Painajainen Elm Streetillä on mielikuvitusta, Jungin kollektiivista alitajuntaa ja modernin efektikauhun kulmakivi.

Elm Streetin teineille lankeaa maksuun vanha verivelka, kun heidän uniinsa tunkeutuu partaveitsikourainen ja kauttaaltaan palanut friikki Freddy Krueger. Kuoleminen unessa tarkoittaa samaa tosielämässä, ja pakeneminen on vaikeaa kaikkivoipaisen Freddyn vääristäessä unet surrealistisiksi painajaisiksi.

Loistorooleja (Eaten Alive, V, The Adventures of Ford Fairlane) tehtaillut Robert Englund irrottelee sadistista huumoria viljelevänä Freddynä niin innolla, että hattupäästä muotoutui yksi kauhun ylimmistä ikoneista. Toinen Elm Streetin näyttelijäsuuruus on Johnny Depp debyyttiroolissaan, kun kultapoika saattoi vielä päätyä veriseksi puuroksi leffoissaan. Freddyn jättämää ruumisvanaa tutkii poliisina monen vuosikymmenen kulttinaama John Saxon (Blazing Magnum, Tenebre).

Unimaailman loputtomat mahdollisuudet ja Freddyn spugea, teurastajaa ja lavakoomikkoa yhdistävä hahmo olivat vahva konsepti, josta riitti ammennettavaa lukuisiin jatko-osiin. Monet niistä lipsuivat campiksi, mutta alkuperäisessä Craven panosti kunnolla uhkaavaan tunnelmaan ja lapsuudesta kumpuaviin pelkotiloihin. Nukahtaminen ei ole vaihtoehto tässä näytöksessä!

Ohjaus: Wes Craven

Pääosissa: Heather Langenkamp, Robert Englund, John Saxon, Johnny Depp, Jsu Garcia, Ronee Blakley

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.