R&A 15: The Diary of a Teenage Girl

1 t 41 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

15-vuotias Minnie sanelee päiväkirjaansa kasettinauhurille 1970-luvun San Franciscossa. Hän on juuri harrastanut ensimmäistä kertaa seksiä – äitinsä poikaystävän kanssa. Kasetteja kerääntyy tasaiseen tahtiin lisää, kun suhde jatkuu.

Marielle Hellerin esikoisohjauksessa Minnietä esittää tuore kasvo Bel Powley, äitiä Kristen Wiig ja tämän epäluotettavaa poikaystävää Alexander Skarsgård. Rohkeasta aiheesta huolimatta teinitytön kasvutarina kuvataan lämminhenkisesti ja tuomitsematta. Minnien tiedostamattoman luonteva suhtautuminen vartaloonsa sellaisena kuin se on edustaa Lena Dunhamin viime vuosina medialle tarjoamaa tervetullutta naiskuvaa.

Minnie on vuoroin kunnollinen koulutyttö, vuoroin äitinsä boheemia elämäntyyliä imitoiva bilettäjä. Vanhemman miehen antaman rakkauden kautta Minnie hakee ensisijaisesti hyväksyntää, mutta Minnietä ei esitetä hyväksikäytön uhrina; hän tuntee hallitsevansa tilanteen omilla ehdoillaan.

Piirtämistä harrastava Minnie ihailee sarjakuvapiirtäjä Aline Kominskyä, ja indiedraamaa värittävät sarjakuvamaiset animoinnit. Taustalla soiva kevyt rock luo 1970-lukulaista ajankuvaa. The Diary of a Teenage Girl perustuu Phoebe Gloecknerin samannimiseen kuvitettuun romaaniin.

-Eira Heinämies

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.