R&A 15: Mr. Holmes

1 t 43 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Ian McKellenin Sherlock Holmes voi hyvinkin olla sykähdyttävintä, mitä valkokankaalla tänä vuonna nähdään. Lukuisat näyttelijät ovat esittäneet Sir Arthur Conan Doylen legendaarista salapoliisia, eikä Holmesin nimi koskaan liene ollut kuumempi kuin nyt, kiitos Benedict Cumberbatchin – mutta Sir Ian ei jää kenenkään varjoon.

Bill Condonin tenhoavassa epookkimysteerissä Mr. Holmes mestarinäyttelijä luo kaksi Holmesia: kumaraan painuneen ärhäkän vanhuksen ja nuoremman, voimiensa tunnossa olevan teräväkatseisen etsiväneron. Sussexin talossaan vuonna 1947 vanha Holmes hoitaa mehiläisiä ja taistelee pettävää muistiaan vastaan yrittäen ratkaista arvoituksen, joka aikanaan sai hänet jättämään etsivän työn. Apulaiseksi lyöttäytyy taloudenhoitaja rouva Munron (Laura Linney) nokkela poika Roger (valloittava tulokas Milo Parker). Muistot vievät Holmesin kolmen vuosikymmenen takaiseen Lontooseen.

McKellenin yhtä aikaa hienovarainen ja väkevä roolityö paljastaa Holmesin älyn ja haavoittuvaisuuden. Eivätkä kenenkään silmät tuiki naurusta McKellenin tavoin. Mr. Holmes on tarina miehestä ja myytistä, muistoista ja muuttuvasta maailmasta, menetetyistä tilaisuuksista ja odottamattomasta armosta. Se tislautuu mieleen ja lämmittää pitkään.-Anna Möttölä

Kieli: englanti, japani / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.