R&A 15: Love & Mercy

2 t 0 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

The Beach Boysin huolettoman surffipopin taakse kätkeytyi synkkiä sävyjä. Bill Pohladin ohjaus herkuttelee kalifornialaisyhtyeen alkuperäismusiikilla kuvatessaan sen keulahahmon, Brian Wilsonin, vuosikymmeniä kestänyttä henkistä kaaosta. Kahdella aikatasolla etenevän elämäkerrallisen elokuvan nuorta Briania tulkitsee Paul Dano, vanhempana Brianina nähdään John Cusack.

1960-luvusta kertova ajanjakso alkaa The Beach Boysin ollessa jo maailman maineessa. Saatuaan paniikkikohtauksen lennolla Brian jättää konserttimatkat ja live-esiintymiset yhtyeen muille jäsenille ja keskittyy musiikintekoon ja studiosessioihin. Ilmeikäs Dano välittää kuvan herkästä ja tinkimättömästä taiteilijasta, jonka on vaikea tehdä musiikillisia kompromisseja bändissä vaikuttavien veljiensä ja serkkunsa sekä managerina toimineen isänsä kanssa. Jakso kulminoituu “Good Vibrations” -hitin syntymiseen.

80-luvulle sijoittuvissa jaksoissa värit ovat 60-luvun pehmeitä sävyjä kirkkaammat, mutta Brianin mieli sumeampi. Alkoholin, huumeiden ja mielialahäiriöiden kuluttama muusikko on päätynyt psykoterapeutti Eugene Landyn (Paul Giamatti) valvontaan. Kyseenalaisia keinoja käyttävä terapeutti lauhduttaa lääkeannoksillaan Brianin lapsen tasolle. Näihin aikoihin Brian tapaa myös tulevan toisen vaimonsa, Melindan (Elizabeth Banks).

-Eira Heinämies

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.