R&A 15: Live from New York!

1 t 22 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Kun Saturday Night Live -maestro Lorne Michaels kehitteli 1970-luvulla sketsiohjelmaa, hänen mielestään oli ”aika tuhota televisio”. Toisin kävi. Bao Nguyenin dokumentti kertoo, kuinka Saturday Night Livesta tuli eräs amerikkalaisen populaarikulttuurin merkittävimmistä instituutioista.

Suomessa ohjelmasta on nähty vain vilauksia, ja SNL:n vaikutus on ruumiillistunut sen popkulttuuriin suoltamiin komedialahjakkuuksiin. John Belushi, Chevy Chase, Eddie Murphy, Julia Louis-Dreyfus, Mike Myers, Adam Sandler, Chris Rock, Tina Fey, Amy Poehler, Will Ferrell, Jimmy Fallon ja Kristen Wiig – Hollywoodin suurimmat ja parhaat koomikkotähdet on jo 40 vuoden ajan koulittu Saturday Night Liven väsymättömissä rattaissa.

Nguyenin dokumenttielokuva kartoittaa SNL:n vaikutusta amerikkalaiseen kulttuuriin ja politiikkaan vuoden 1975 lähtölaukauksesta alkaen. Elokuva tarttuu arkailematta myös ohjelman sokeisiin pisteisiin, joista tärkeimmiksi nousevat seksismi ja rasismi.

Live from New York! auttaa ymmärtämään ainutlaatuisen, ”sähkökirjoituskoneista Applen älykelloon relevanttina säilyneen” kulttuuri-ilmiön merkitystä myös Pohjolan perukoilla.

-Santtu Reinikainen

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.