R&A 15: Kotimaista lyhyesti

1 t 23 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Kotimaista lyhyesti / From Finland, shortly

Kieli: suomi / Tekstitys: englanti

Iddo Soskolne, Janne Reinikainen: Tuolla puolen (Reunion) (15 min)

Nuori Anja saattelee kotikaupunkinsa vastikään kuolleet tuonpuoleiseen lohduttaen heitä hymyllään ja lempimusiikillaan. Mutta mitä tapahtuu, kun on Anjan veljen aika kuolla ja aikoinaan riitautuneet sisarukset kohtaavat jälleen?

Aino Suni: Kääntöpaikka (Turnaround) (7 min)

Kaksitoistavuotiaalla Sinillä on netti-ihastus, joka ehdottaa tapaamista. Sini livahtaa vanhempiensa juhlista kääntöpaikalle, jossa kolmikymppinen Henri odottaa autonsa kanssa. Sini valehtelee Henrille ikänsä ja pienen hetken ajan Sini tuntee elävänsä unelmaansa heidän ajellessaan halki naapuruston. Kun Henri pysäköi auton metsätielle Sini tajuaa joutuvansa lunastamaan sanattoman lupauksen.

Khadar Ahmed: Me ei vietetä joulua (We Don’t Celebrate Christmas) (10 min)

On joulu ja kaikki paikat ovat kiinni. Jarkko, Ilmari ja Esko heräävät nälkäisinä ja rahattomina. Jarkko saa idean. Hän lähtee viemään joululahjoja naapurin somaliperheelle päästäkseen syömään näiden pöytään. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan.

Otto Kylmälä: Äiti (Mother) (11 min)

Elias, 10, pelkää menettävänsä rakkaan äitinsä, joka aika ajoin häviää hänen elämästään mielisairautensa takia. Ikävän kalvatessa Eliasta hän yrittää turvautua maagiseen fantasiamaailmaan, jonka jakaa yhdessä äitinsä kanssa.

Jesse Jalonen: Pauli (22 min)

Kun 16-vuotiaan Paulin äiti ja isäpuoli eroavat, Pauli muuttaa asumaan isäpuolensa kanssa.

Jarno Elonen: Evä (18 min)

Tuija ja Virpi ovat päiväkodin dynaaminen duo. Heidän ystävyytensä ja koko Tuijan maailmankatsomus joutuvat koetukselle kun selviää, että Virpille on kasvanut evä – merkki alkavasta kalametamorfoosista. Tuija koettaa auttaa ystäväänsä ja itseään kaikin keinoin, mutta lopulta hänen on vain hyväksyttävä vääjäämätön.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.