R&A 15: Just Jim

1 t 24 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Jimin asiat voisivat olla paremmin. Ihastuksen kieli viihtyy kohta entisen parhaan kaverin suussa, eikä muita kavereita sitten olekaan – paitsi koira. Jimin vanhemmat ovat aina läsnä, mutta kuitenkin poissa, ja yliopistoon lähtevällä isosiskolla on outo nimi. Koulubussissa Jim istuu yksin. Siistit tyypit istuvat yhdessä muualla, lähinnä takarivissä. Jimin päivät kuluvat videopelejä pelaten huoneessa, jonka maali hilseilee ikävästi. Illat saa tapettua mustavalkoelokuvien parissa. Elämästä puuttuu väriä.

Sitten naapuriin muuttaa Dean. Mysteerinen amerikkalainen kaahaa kirkkaanpunaisella avo-bemarilla, polttaa ketjussa ja vuotaa karismaa. Dean lupaa tehdä Jimistä coolin tai ainakin coolimman, kunnes kaikille käy taas selväksi, ettei ole olemassa ilmaisia lounaita.

Neljätoistavuotiaalta näyttävän Craig Robertsin (s. 1991) itse käsikirjoittama debyyttiohjaus on tummanharmaa, kiero komedia oivallisilla roolisuorituksilla. Submarinesta (R&A, 2011) tuttu Roberts on mainio Jim, eikä Emile Hirsch ole yhtään huonompi Dean. TwitchFilm kysyi, onko Roberts harkinnut tekevänsä vielä jotain muuta ohjaamisen, käsikirjoittamisen ja näyttelemisen lisäksi. "Voisin olla gangstaräppäri. Minulla olisi ase ja kultahampaat."

-Mikko Raatikainen

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.