R&A 15: Every Thing Will Be Fine 3D

1 t 58 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Tässä on elokuva, jonka seesteisyys tuntuu siltä kuin uppoaisi lämpimään kylpyyn. Tarina tosin alkaa talviselta maantieltä. Nuori quebeciläiskirjailija Tomas (James Franco) on ajamassa kotiin kalamajaltaan, kun tapahtuu törmäys, pysähdys, eikä mikään ole enää entisellään.

Tragedia kietoo yhteen Tomasin, surevan äidin (Charlotte Gainsbourg) ja pienen pojan elämät. Surusta tulee osa jokaista, ja vuosien vieriessä he etsivät eri tavoin anteeksiantoa – sekä syyllistä. Tomasin kumppanit (Rachel McAdams ja Mari-Josée Croze) kysyvät, pääseekö mikään enää miehen ihon alle, vai tuleeko kaikesta hänelle vain materiaalia kirjan sivuille.

Elämänpolkujen tutkailija Wim Wendersille Every Thing Will Be Fine on paluu pitkän fiktioelokuvan pariin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Draamaa ja melodraamaa tasapainotellaan tavalla, jonka vain Wenders osaa. Kauniin meditatiivisen elokuvan on kuvannut monipuolinen Benoît Debie (mm. Spring Breakers (2012), Enter the Void (2009) ja Innocence – viattomuus (R&A 2005)), joka hallitsee myös 3D:n. Tunteikkaan musiikin on säveltänyt Alexandre Desplat. Wenders ei saarnaa eikä anna kaikkia vastauksia, mutta sitäkin enemmän ajateltavaa.

-Anna Möttölä

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.