R&A 15: 600 Miles

1 t 25 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 17.9.2015

Arnulfo (Kristyan Ferrer) on pennunkasvoinen teini-ikäinen aseiden salakuljettaja, joka ajaa asekaupasta toiseen samanikäisen rikoskumppaninsa kanssa. Nuorille miehenaluille myydään silmiä räpäyttämättä ja liikoja kysymättä niin paljon aseita, että pojanrääpäleet jaksavat hädin tuskin kantaa niitä autoon. Arnulfon on määrä ajaa rajan yli kotimaahansa Meksikoon auto täynnä aseita »vietin kolme päivää serkkuni luona» -peitetarinan turvin.

Arnulfon ura salakuljettajana uhkaa kuitenkin jäädä lyhyeksi, kun hän joutuu aseiden salakuljetuksiin erikoistuneen poliisin (Tim Roth) haaviin. Pahoinpidelty ja sidottu poliisi takakontissa Arnulfo lähtee hätääntyneenä ajamaan kotia päin. Vasta liian myöhään hän oivaltaa, etteivät lain varjopuolella elävä perhe ja salakuljetusliigan pomot ilahdukaan amerikkalaisesta »tuliaisesta».

Gabriel Ripsteinin ohjaama riisuttu elokuva leikittelee taitavasti katsojan sympatioilla hahmoja kohtaan. Aiheestaan huolimatta 600 Miles ei ole testosteronia tihkuva toimintaelokuva, vaikka aseet ovatkin välillä tiukassa käytössä. Pelkistetty draama pitää katsojan tiukasti otteessaan viimeisiin, varsin yllättäviin kuviin asti.

Kieli: englanti, espanja / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.