Mission: Impossible - Rogue Nation

2 t 11 min  |  Toiminta, Jännitys, Seikkailu  |  Ensi-ilta: 31.7.2015

Tom Cruise palaa Ethan Huntin rooliin ja ottaa jälleen vastaan vaarallisen tehtävän elokuvassa Mission: Impossible – Rogue Nation, joka on toimintaelokuvasarjan viides osa.

Erittäin salaisia peitetehtäviä suorittava vakoilujärjestö IMF on ennenkin joutunut hiillostuksen kohteeksi, mutta nyt sitä uhkaa lakkauttaminen. Samaan aikaan maailmaa uhkaa Syndikaatti, huippukoulutettu ryhmä entisiä agentteja, jotka ovat hylänneet kotimaansa ja ajavat omia etujaan. Syndikaatin on pitkään huhuttu olevan vain vakoojien keskuudessa liikkuva myytti eikä CIA usko koko ryhmän olemassaoloon. Ethan Hunt on kuitenkin saanut juuri kokea karvaasti, että järjestö on paitsi voimissaan, myös vääjäämättä tikittävä aikapommi, joka voi räjähtää hetkenä minä hyvänsä. Ja vaikka oman agenttiryhmän kohtalo on vaakalaudalla, Ethan ei voi kääntää selkäänsä, kun pelissä ovat korkeimmat mahdolliset panokset.

Perivihollisensa kohdatessaan Huntin on otettava käyttöön kaikki ne avut, jotka ovat tehneet hänestä huippuagentin: kykynsä toimia kylmäpäisesti henkeäsalpaavissa tilanteissa, taitonsa liikkua maailmalla huomaamattomasti kohteesta toiseen ja kyltymätön halunsa pitää huoli siitä, että paha saa palkkansa. Aina Wienistä Casablancaan, nousukiidossa olevan lentokoneen seinustalta vedenalaisiin syvyyksiin Hunt käy äärirajoilla nujertaakseen suurimman uhan, jonka hän on urallaan toistaiseksi kohdannut. Mutta ennen kaikkea hän yrittää täyttää tehtävistä tärkeimmän: pysyä uskollisena ystävilleen ja uskoa siihen, että älyn avulla mahdottomasta voi tulla mahdollista.

Cruisen rinnalla Huntin agenttitovereina nähdään jälleen Jeremy Renner, Simon Pegg ja Ving Rhames. Uusina kasvoina mukaan toimintaan liittyvät ruotsalainen Rebecca Ferguson (mm. tv-sarja Valkoinen kuningatar), Sean Harris sekä kolminkertainen Golden Globe -voittaja Alec Baldwin.

Paramount Pictures ja Skydance esittävät Tom Cruise / Bad Robot -tuotannon Mission: Impossible – Rogue Nation. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Christopher McQuarrie (Edge of Tomorrow, Jack Reacher, Epäillyt). McQuarrie ja Drew Pearce vastaavat alkuperäistarinasta, joka perustuu Bruce Gellerin luoman televisiosarjan maailmaan. Elokuvan ovat tuottaneet Tom Cruise, J.J. Abrams, Bryan Burk, David Ellison, Dana Goldberg ja Don Granger sekä Jake Myers vastaavana tuottajana. Elokuvan maineikkaaseen kuvausryhmään kuuluvat pääkuvaajaksi palaava Robert Elswit ja tuotantosuunnittelija Jim Bissell sekä leikkaaja Eddie Hamilton ja erikoistehosteiden päällikkö David Vickery. Pukusuunnittelusta vastaa Joanna Johnston ja musiikista Joe Kraemer.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat