NV 15: The Gunman

1 t 55 min  |  Toiminta, Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 15.4.2015

Kongon demokraattisessa tasavallassa tapahtuu salamurha. Liipasimesta vetää Terrier (Sean Penn), joka on esittänyt humanitääristä lääkärityötä tekevälle tyttöystävälleen Annielle (Jasmine Trinca) olevansa hyvien puolella. Maa sortuu kaaokseen ja esimies käskee Terrierin maanpakoon.

Vuosia myöhemmin Terrier yrittää hyvittää tekojaan Kongossa, kun hänet yritetään tappaa. On aika kohdata menneisyys. Ei riitä, että Anniesta on tullut limaisen ja petollisen Felixin (Javier Bardem) alistettu vaimo: Terrierillä havaitaan myös aivovamma, vanhojen syntien kova hinta. Peräänsä sankari saa myös tappavan tehokkaan Reinigerin, jota näyttelee Peter Franzén uransa näkyvimmässä kansainvälisessä roolissa.

Barcelonassa, Kongon maaseudulla, Lontoossa ja Gibraltarilla rytisevä Gunman on mutkattoman väkivaltainen yhdistelmä ohjaaja Pierre Morelin suurinta hittiä Takenia, Hitchcockin Vertigoa ja Sam Peckinpahin elokuvien äijäteemoja. Penniä on verrattu Liam Neesoniin, mutta 54-vuotias näyttelijä on yhtä kovassa vedossa kuin Matt Damon Bourne-seikkailuissaan. Se, että Gunman on Morelin tähänastisista elokuvista kunnianhimoisin, ei tarkoita, etteikö se olisi myös viihdyttävin. Sivurooleissa vakuuttavat Franzénin ohella Ray Winstone ja Idris "Stringer Bell" Elba.

Ohjaus: Pierre Morel

Espanja/Iso-Britannia/Ranska 2015

KIELI: englanti, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.