NV 15: Everly

1 t 32 min  |  Draama, Night Visions  |  Ensi-ilta: 18.4.2015

Harvalla Hollywoodin naistähdellä on kanttia tarttua tällaiseen rooliin: Everly (Salma Hayek) työskentelee japanilaisgangsterien pyörittämässä bordellissa ja hautoo itsemurhaa. Kun yakuza-pomo Taiko (Hiroyuki Watanabe) antaa hänestä tappokäskyn, itsetuho muuttuu kostonhimoksi. Alistetusta Everlystä kuoriutuu tuhon enkeli, jonka selviytymisvietti saa keksimään loputtomasti tapoja listiä ovista ja ikkunoista rynniviä ammattitappajia.

Everly on mustalla komedialla maustettu toimintaekpsloitaation helmi, jossa ei vedetä henkeä saati anneta armoa. Nouseva genre-kyky Joe Lynch sijoittaa valtaosan selviytymistaistelusta yhteen kerrostalohuoneistoon, ja hyödyntää suljettua ympäristöä suvereenisti. Persoonallisessa lopputuloksessa on vaikutteita vanhojen yakuza- ja grindhouse-elokuvien lisäksi myös Hohdosta ja Die Hardista.

Häkellyttävimmän suorituksen lyö tiskiin piilevät toimintakykynsä paljastava Hayek. Tähti revittelee täysillä ja näyttää nauttivan joka hetkestä. Suorituksessa on samaa tylyä intensiteettiä kuin esimerkiksi Uma Thurmanilla Kill Bill -elokuvissa.

Ohjaus: Joe Lynch

USA 2014

KIELI: englanti, suomenkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.