Henkien kätkemä

Sen to Chihiro no kamikakushi

2 t 5 min  |  Animaatio, Event cinema, Ghibli-sarja  |  Ensi-ilta: 29.11.2002

Erikoisnäytökset Finnkinon teattereissa tiistaina 11.2. (Hki Itis & Tennispalatsi, Jkl, Kuopio, Lahti, Oulu, Tre, Turku) ja keskiviikkona 12.2. (Hki Itis & Tennispalatsi).

Originaaliversio! Kieli: japani / Tekstitys: suomi & ruotsi

Hayao Miyazakin kiistaton klassikko Henkien kätkemä palkittiin Oscarilla parhaana animaationa vuonna 2002. Elokuva palasi valkokankaille vuonna 2015 Studio Ghiblin 30-vuotisjuhlajulkaisuna.

Henkien kätkemä on ällistyttävien visioiden ja huikaisevan fantasian aarrearkku. Elokuvan sankaritar on määrätietoinen 10-vuotias Chihiro, jonka perhe on tytön harmiksi muuttamassa uuteen kotiin. Isä valitsee väärän tien ja päätyy metsän ympäröimään umpikujaan. Tien päässä on muinaisten kivipatsaiden vartioima suuri portti. Sen takaa löytyy hylättyä huvipuistoa muistuttava autio kaupunki, jonka pöydät notkuvat erilaisten herkkujen painosta. Isä ja äiti muuttuvat ihraisiksi sioiksi ahmittuaan jumalille kuuluvia herkkuja.

Yön tullen Chihiro tajuaa joutuneensa uuteen maailmaan, jossa on opeteltava uudet pelisäännöt ja löydettävä oma paikka. Muuten hän haihtuu kirjaimellisesti olemattomiin eikä ikinä pysty palauttamaan vanhempiaan ihmishahmoon. Lohikäärmepoika Hakun avulla Chihiro pääsee töihin velhotar Yubaban suureen kylpylään, jossa kaikenlaiset henkiolennot käyvät hakemassa fyysistä virkistystä, ja palvelusväki yrittää pitää jumalat tyytyväisinä.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat