Season 15: Kotimaista lyhytelokuvaa

1 t 14 min  |  Lyhytelokuva  |  Ensi-ilta: 26.3.2015

Uusia tuulia: Kotimaista lyhytelokuvaa / Wind of Change: Finnish short films.

Otto Kylmälä: Äiti (Mother).

Fiction, 9 minutes. In Finnish, English subtitles.

Elias, 10, pelkää menettävänsä rakkaan äitinsä, joka aika ajoin häviää hänen elämästään. Ikävän kalvaessa Eliasta hän yrittää turvautua maagiseen fantasiamaailmaan, jonka jakaa yhdessä äitinsä kanssa.

Susani Mahadura & Sami Levo: Ikuisesti sinun x 3 (Forever yours x 3).

Fiction, 15 min. In Finnish, English subtitles.

Mitä voi oppia rakkaudesta äidiltä, joka on ollut naimisissa kolme kertaa? Elokuvassa tytär kertoo äitinsä koskettavan rakkaustarinan. Rakkaus ei ole koskaan väärin. Rakkauteen täytyy uskaltaa heittäytyä, mutta siitä täytyy myös päästää irti.

Hamy Ramezan & Rungano Nyoni: Listen.

Fiction, 13 minutes. In Danish and Arabic, English subtitles.

Poliisiasema Kööpenhaminassa. Ulkomainen hunnutettu nainen on tekemässä valitusta poikansa kanssa. Näyttää siltä, että naista varten hankittu kääntäjä ei halua kertoa kaikkea mitä nainen kertoo. Elokuva tiivistää lyhyessä ajassa järkyttävän kohtalon.

Ilona Hiltunen: Eteenpäin (Pedaling On).

Documentary, 5 minutes. In Finnish, English subtitles.

Dokumenttielokuva seuraa työttömän miehen matkaa tunteisiinsa ja ajatuksiinsa, joita muutos herättää. Muutos, joka koskettaa yli 300 000 suomalaista.

Iddo Solskone & Janne Reinikainen:

Tuolla Puolen (Reunion). Fiction, 15 min. In Finnish, English subtitles.

Tuolla puolen kertoo 12-vuotiaasta Anjasta, joka saattaa kotikaupunkinsa kuolleita tuonpuoleiseen lohduttaen heitä samalla hymyllään ja lempimusiikillaan. Eniten Anja odottaa kuitenkin sitä päivää, jolloin hänen veljensä kuolee, ja he voivat vihdoin kohdata.

Tiina Lymi: Naisen nimi (Just a Name).

Fiction, 17 min. In Finnish, English subtitles.

Räväkkä komedia kertoo naimisiin menevästä Annukasta, joka yrittää päättää ottaako avioliiton myötä miehensä nimen vai pitäisikö omansa. Pieneltä tuntuva asia saa yllättäen valtavat mittasuhteet kun paras ystävä näkee sen merkittävänä tasa-arvokysymyksenä. Lopulta kyse on kuitenkin vain nimestä, vai onko?

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.