Season 15: Get on Up

2 t 19 min  |  Draama, Elämäkerta, Musiikki  |  Ensi-ilta: 26.3.2015

Ei voinut olla kuin ajan kysymys, milloin James Brownista tehdään elokuva, sillä hänen tarinansa on kuin valkokankaalta. Surkeaan vuokraviljelijäperheen hökkeliin 30-luvun rotuerottelun Georgiassa syntynyt Brown joutui pienenä äitinsä hylkäämäksi, sitten sukulaisen hoiviin ja jo teininä vankilaan. Köyhästä pojasta, joka joutui varastamaan kenkänsä lynkatun miehen jalasta, tuli maailmankuulu soulin kummisetä.

James Brownin tarina on tärkeä osa amerikkalaista kulttuurihistoriaa ja Get on Up tarjoilee sen perinteisistä elämäkertaelokuvista poikkeavalla rakenteella. Tate Taylor rakentaa oivaltavan mosaiikin kronologiasta välittämättä ja nimikoi elokuvan jaksot James Brownin lempinimillä, mm. Little Junior, Mr. Dynamite, The Godfather of Soul, Hardest Working Man in Show Business ja Superbad.

Brown kuvataan siloittelematta ristiriitaisena henkilönä, lapsuuden kokemusten traumatisoimana, mutta myös voimakastahtoisena ja häikäilemättömänä oman edun ja uran tavoittelijana sekä uusia uria aukovana muusikkona ja taitavana liikemiehenä. Chadwick Boseman ei pelkästään istu funkin kuninkaan rooliin luontevasti, hän on kuin ilmetty James Brown.

Mick Jagger on valvonut loistavaa musiikkituotantoa, jossa alkuperäiset äänitykset on yhdistetty saumattomasti Bosemanin huikeisiin lavaesityksiin.

- Pekka Lanerva

Tate Taylor: Get On Up. USA / UK 2014. Käsikirjoitus/Script: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Steven Baigelman * Kuvaus/DOP: Stephen Goldblatt * Leikkaus/Editor: Michael McCusker * Pääosissa/Cast: Chadwick Boseman, Nelsan Ellis, Dan Aykroyd * Kieli/Language: English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.