Season 15: Gentlemen

2 t 21 min  |  Draama, Jännitys, Romantiikka  |  Ensi-ilta: 26.3.2015

Gentlemen on viime vuosien yltäkylläisin ruotsalaistuotanto, joka on silattu upeilla puvuilla, autoilla ja lavastuksilla. Klas Östergren on antanut nimensä tarinan keskushenkilölle ja useilla tapahtumilla on todellisuuspohjaa. Marcimain pitää alkupuolella huimaa vauhtia yllä vyöryttäen esiin yhä uusia henkilöitä ja villejä juonenkäänteitä.

Rikollisten putsattua Klasin asunnon hän joutuu töihin golfklubille. Nyrkkeilysalilla hän törmää salaperäiseen Henry Morganiin, joka pikaisen ystävystymisen jälkeen kutsuu Klasin asumaan kanssaan perimäänsä valtavaan asuntoon. Henry on nyrkkeilijä, jazzpianisti, säveltäjä, mahdollisesti vakooja, mutta ennen kaikkea elämästä nautiskeleva dandy. Hänen veljensä Leo on 14-vuotiaana löydetty runoilijanero, joka päihdekokeilujen ja mielisairaalan jälkeen muuttaa myös asuntoon. Kun mukaan heitetään vielä Henryn rakastettu Maud, tämän puoliso teollisuuspamppu Sterner, sodanaikainen salainen yhteistyö natsien kanssa ja tarinan vallaton sinkoilu ajassa edestakaisin, saadaan aikaan laaja ja polveileva kronikka 70-luvun Ruotsista.

- Pekka Lanerva

Mikael Marcimain: Gentlemen. Sweden 2014. Käsikirjoitus/Script: Klas Östergren * Kuvaus/DOP: Jallo Faber * Leikkaus/Editor: Kristofer Nordin * Pääosissa/Cast: David Dencik, Sverrir Gudnason, David Fukamachi Regnfors, Ruth Vega Fernandez * Kieli/Language: Swedish, subtitles in English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.