Season 15: Gemma Bovery

1 t 39 min  |  Komedia, Draama, Romantiikka  |  Ensi-ilta: 26.3.2015

Martin, kevyesti harmaantuva ja kevyesti omahyväinen pariisilaisälykkö on vetäytynyt maaseudun rauhaan jatkamaan sukunsa leipuriliikettä, mutta potee vakavaa tylsistymistä ja virikkeiden puutetta. Kuin tilauksesta naapuriin muuttaa pariskunta, joka sähköistää Flaubertia ihailevan Martinin hormonituotannon ja saa kirjallisuudella kyllästetyn mielikuvituksen villiin lentoon. Sen lisäksi että pariskunnan nimet Gemma ja Charlie Bovery ovat kuin Flaubertin henkilöillä, myös heidän käyttäytymisensä heijastelee hämmentävästi Madame Bovary -romaanin tapahtumia. Eikä aikaakaan kun Martin ei enää saa silmiään irti hemaisevasta Gemmasta ja voi olla puuttumatta tapahtumien kulkuun.

Anne Fontaine on yhteistyössä jo 70-luvulla aloittaneen käsikirjoittajaveteraani Pascal Bonitzerin kanssa muokannut Posy Simmondsin sarjakuvakirjasta kepeän, valloittavan ja hauskan romanttisen karusellin Normandian kesäisen vehreisiin ja idyllisiin maisemiin. Gemma Arterton on raikas ja luonteva moderni tulkki rouva Bovaryn romanttiselle kaipuulle ja Fabrice Luchini aina yhtä nautittava arkana, mutta sarkastisena kirjallisuus-snobina.

- Pekka Lanerva

Anne Fontaine: Gemma Bovery. France 2014. Käsikirjoitus/Script: Pascal Bonitzer, Anne Fontaine, based on the graphic novel by Posy Simmonds * Kuvaus/DOP: Christophe Beaucarne * Leikkaus/Editor: Annette Duterte * Pääosissa/Cast: Gemma Arterton, Fabrice Luchini * Kieli/Language: French, English, subtitles in English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.