Season 15: A Girl Walks Home Alone at Night

1 t 39 min  |  Jännitys, Romantiikka, Kauhu  |  Ensi-ilta: 26.3.2015

Mikäli Ana Lily Amirpourin nimi ei ole vielä tuttu, asia tulee muuttumaan pian. Iranilais-amerikkalaisen ohjaajan esikoiselokuva ja Sundance-hitti A Girl Walks Home Alone at Night yhdistää perinteisessä chador-kaavussa skeittaavan vampyyrin, gorea, seksuaalista jännitettä sekä kasarimusiikkia – ja kaiken farsiksi puhuttuna ja mustavalkoisena. VICE Filmsin talliin kuuluva hypnotisoiva genrehybridi nousee katu-uskottavimmaksi vampyyri- ja auteur-elokuvaksi vuosikausiin.

Iranilaisen Bad Cityn aavekaupungin kaduilla skeittaa salaperäinen chadoriin ja raitapaitaan pukeutunut hahmo. Nuori naisvampyyri tutustuu sattumalta huumekauppiaan kanssa kamppailevaan Arashiin, jonka jamesdeanmaisuus vetää vertoja vain James Deanille. Musiikkimaku ja yksinäisyys kietovat kaksi yön kulkijaa yhteen kaupungin autioilla kaduilla.

Itse myös elokuvansa skeittistuntit tehnyt Amirpour ammentaa juuristaan tinkimättömän ja sarjakuvamaisen vision, joka koukuttaa sekä laadukkaiden indiefilmien että intensiivisen kauhun ystäviä. Ohjaajan seuraava elokuva ei vaikuta myöskään kalpenevan esikoisen rinnalla: miltä kuulostaisi "yhdistelmä Mad Max 2:sta ja Pretty in Pinkiä kreisillä soundtrackilla"?

- Maria Pirkkalainen

Ana Lily Amirpour: A Girl Walks Home Alone at Night. USA 2014. Käsikirjoitus/Script: Ana Lily Amirpour * Kuvaus/DOP: Lyle Vincent * Leikkaus/Editor: Alex O’Flinn * Pääosissa/Cast: Sheila Vand, Arash Marandi * Kieli/Language: Persian, subtitles in English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.