The Old Vic's The Crucible

3 t 38 min  |  Teatteri, Event cinema  |  Ensi-ilta: 3.3.2015

Richard Armitage esittää pääosaa Arthur Millerin kirjoittamassa amerikkalaisessa draamassa, jonka tarina perustuu Salemin pahamaineisiin noitavainoihin. Luihin ja ytimiin tunkeutuva uusi tuotanto on ohjaaja Yaël Farberin hengentuote.

Massachusettin osavaltiossa sijaitsevan Salemin kaupungin sisäänpäinlämpiävässä yhteisössä ihmisten väliset kaunat, himot ja taikausko sytyttävät paikallisen hysterian täyteen liekkiin. Millerin ajaton kuvaus osoittaa syyttävän sormensa ajojahtiin yllytettyjä ihmisiä kohden, ja nostaa etualalle sen miten kauhea voima perättömillä syytöksillä yhteiskunnassa on.

Richard Armitage on tuttu Hobitti-trilogiasta, elokuvista Myrskyn silmässä, Captain America: The First Avenger sekä tv-sarjasta Spooks. Teatterin lavalla hänet on nähty mm. näytelmissä Duchess of Malfi ja Macbeth.

Yaël Farber on voittanut useita palkintoja ohjaajana ja näytelmäkirjailijana. Hänen näytelmänsä Mies Julie voitti useita kansainvälisiä palkintoja Edinburghin festivaaleilla 2012, New York Times nimesi sen yhdeksi kymmenestä tärkeimmästä tuotannosta samana vuonna, ja The Guardian nosti sen viiden tärkeimmän joukkoon.

Arthur Miller on yksi Amerikan arvostetuimpia kirjoittajia. Hänen teoksiinsa kuuluvat All my sons, Death of a salesman ja A view from the bridge.

The Crucible taltioitiin The Old Vic -teatterissa. Esityksen kesto 3 h 38 min, sis. 10 min väliajan.

Esitykset Finnkinolla ti 3.3.2015 ja ti 10.3.2015: Helsinki Maxim, Jyväskylä Fantasia, Kuopio Scala, Lahti Kuvapalatsi, Oulu Plaza, Tampere Plevna, Turku Kinopalatsi. Lipunmyynti alkaa perjantaina 12.12.2014 klo 14. Liput à 26,00 €.

Tekstitetty suomeksi!

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.