Foxcatcher

2 t 15 min  |  Draama, Jännitys, Urheilu, Elämäkerta  |  Ensi-ilta: 9.1.2015

Finnkinon Kuukauden elokuva tammikuussa 2015!

Olympiakultaa voittanut painija Mark Schultz (Channing Tatum) tuskailee uransa jatkon kanssa tuntemattomana ja varattomana Wisconsinissa, kunnes rikas perijä John du Pont (Steve Carell) kutsuu hänet ylelliselle tilalleen asumaan ja harjoittelemaan vuoden 1988 Soulin olympialaisiin. Schultz tarttuu tilaisuuteen siinä toivossa, että se tarjoaa hänelle mahdollisuuden nousta esiin hänen eturivin painivalmentajana ja niin ikään kultamitalistina tunnetun isoveljensä Daven (Mark Ruffalo) varjosta.

Valtavan omaisuuden ja Foxcatcherin farmillaan huippumodernit harjoittelutilat omistava du Pont nimittää itsensä joukkueen päävalmentajaksi saadakseen arvostusta omissa piireissään ja ansaitakseen paheksuvan äitinsä (Vanessa Redgrave) hyväksynnän.

Mark Schultzin ja du Pontin välit syvenevät, kun Mark alkaa pitää hyväntekijäänsä isähahmonaan. Kuitenkin du Pontin häilyvä persoona ja psykologinen peli alkavat murentaa Markin haurasta itsetuntoa ja vaikuttaa hänen suorituksiinsa painimatolla. Ja kun du Pontin suosio sitten yllättäen kohdistuukin Dave-veljeen - jolla on Markilta puuttuvaa auktoriteettia ja itseluottamusta - kolmikko syöksyy kohti tragediaa, jota kukaan ei olisi voinut ennalta aavistaa.

Oscar®-ehdokas Bennett Miller (Capote, Moneyball) tuo valkokankaalle tosielämän kuvauksen kolmesta miehestä, jotka painivat kaikki hyvin erilaisten amerikkalaisten unelmiensa kimpussa.

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.