NV14: The Harvest

1 t 44 min  |  Jännitys, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Esikoisellaan "Henry: Portrait of a Serial Killer" (1986) potin täydellisesti räjäyttänyt ja koko amerikkalaista riippumatonta elokuvakenttää moukaroinut John McNaughton palaa komeasti pitkän elokuvan pariin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. The Harvest on modernisti goottilainen trilleri, jota on jo ennätetty verrata muun muassa nykyklassikoihin Piina ja Ystävät hämärän jälkeen.

12-vuotias Andy kärsii lamauttavasta taudista, jonka takia hän viettää suurimman osan ajastaan sängyssä. Uhrautuvaiset ja rakastavat vanhemmat ovat onneksi valmiita tekemään mitä tahansa pitääkseen poikansa kunnossa. Elämän pienet yksityiskohdat viittaavat siihen, ettei kaikki ole aivan niin auvoista kuin miltä näyttää. Kupla uhkaa puhjeta, kun utelias Maryann muuttaa naapurustoon ja kiinnostuu Andysta.

The Harvestin psykologinen jännitysdraama suorastaan syleilee ihmisen pimeää puolta. Suurimpana käyttövoimana toimivat Andyn alistuvaista isää näyttelevä Michael Shannon sekä jumaluuskompleksin syövereihin vaipuvaa äitiä tulkitseva Samantha Morton. Mortonin vimmainen ja syvältä riipaiseva suoritus vetää vertoja Kathy Batesin roolille Piinassa (1990). Tärkeässä sivuosassa nähdään myös legenda Peter Fonda.

Ohjaus: John McNaughton

USA 2013

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.