NV14: Masters of the Universe

1 t 46 min  |  Toiminta, Fantasia, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Masters of the Universe oli Mattelin He-Man-lelufranchisen huipentuma. Samanaikaisesti tuotetun elokuvan Teräsmies ja uhka auringosta (1987) kanssa se oli osa Cannon-yhtiön pyrkimystä vedota nuorempaan katsojakuntaan. Markkinointimielessä tekaistun animaatiosarjan tunnetuksi tekemille hahmoille koetettiin saada lisää yleisöpohjaa sijoittamalla valtaosa elokuvasta maapallolle.

Ilkeä Skeletor pitää Pääkallolinnan Velhotarta vankinaan kosmisen avaimen avulla, jonka hän on kätyreineen varastanut. He-Man saa ystävineen avaimen haltuunsa, mutta he joutuvat Skeletorin väijytykseen ja pakenevat tuntemattomaan ulottuvuuteen. Skeletorin etsintäpartiot lähtevät perään.

Lihaskimput pamahtavat keskelle muusikkopoika Kevinin (Robert Duncan McNeill) ja pikkukaupungista pois muuttavan Julien (Corteney Cox) high school -romanssia – mitä ihmettä nyt taas? Keviniä ahdisteleva poliisihahmo edustaa aidon cannonilaista maailmankuvaa, jossa valtio on rivikansalaista kohtaan lähtökohtaisesti epäoikeudenmukainen.

Huolellisesti öljytty Dolph Lundgren He-Manina ja mielipuolinen Frank Langella Skeletorin naamion takana onnistuvat tuomaan imua ja uhkaa universumin hallitsijoiden lähtökohtaisesti mustavalkoiseen taisteluun. Elokuvan erikoistehosteissa ja maskeerauksessa näkyy 1980-luvun ammattitaitoinen tekemisen meininki.

Ohjaus: Gary Goddard

USA 1987

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.