NV14: The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films

1 t 28 min  |  Dokumentti, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

The Go-Go Boys on henkilökohtaiselle tasolle sukeltava dokumentti, jonka keskipisteessä ovat legendaarisen Cannon-tuotantoyhtiön keulahahmot, israelilaisserkukset Menahem Golan ja Yoram Globus. Parivaljakko sekoitti koko Hollywoodin tuotantokoneiston jahdatessaan amerikkalaista unelmaa.

Cannonin osaamisen ydinalueita olivat toiminta ja eksploitaatio, joiden avulla kaksikko leipoi tähtiä muun muassa Michael Dudikoffista, Chuck Norrisista ja Jean-Claude Van Dammesta. Tuotantotahti oli huima: Cannon kätilöi ensi-iltakuntoon parhaimmillaan yli 40 elokuvaa vuodessa. Vaikka yhtiö muistetaan eksploitaation jättiläisenä, se tuotti myös John Cassavetesin, Robert Altmanin ja Roman Polanskin kaltaisten arthouse-ohjaajien elokuvia.

Cannonin 1980-luvun kulta-aikana kaikki halusivat tehdä töitä Golanin ja Globusin kanssa; koko amerikkalaisen elokuvan tulevaisuus lepäsi israelilaisserkusten harteilla.

Palkittu dokumentaristi Hilla Medalia (Web Junkie) käsittelee elokuvassaan serkusten myrskyisää kumppanuutta ja pohtii, miten kaksi täysin vastakkaista persoonaa kykeni toimimaan yhdessä ja saavuttamaan ennennäkemättömän suosion. The Go-Go Boys on myös varoittava esimerkki siitä, mitä unelmien toteutuminen voi tuoda tullessaan. Dokumentti yhdistelee useiden haastattelujen lisäksi tarkkaan valittuja otteita elokuvista ja harvinaista arkistokuvaa Cannonin menestysvuosilta.

Cannonin perintö on vahvasti läsnä myös tämän päivän elokuvakulttuurissa. Esimerkiksi The Expendables -elokuvasarja kumartaa syvään Golanin ja Globusin jättämälle perinnölle.

Ohjaus: Hilla Medalia

Israel 2014

KIELI: englanti ja heprea, tekstitys englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.