NV14: The Voices

1 t 47 min  |  Komedia, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Hyväntahtoinen Jerry (Ryan Reynolds) työskentelee kylpyammetehtaalla pakkaajana. Hän on ihastunut laskutuksessa työskentelevään Fionaan (Gemma Arterton) ja suunnittelee pyytävänsä tätä treffeille. Vapaa-aikanaan mies käy psykiatrinsa vastaanotolla ja viettää kotona laatuaikaa jutellen kissansa ja koiransa kanssa. Ainoa poikkeuksellinen piirre Jerryn elämässä on se, että lemmikkieläimet todella keskustelevat hänen kanssaan, käskyjä ja elämänohjeita jakaen.

Iranilaisen käsikirjoittaja-ohjaaja Marjane Satrapin (Persepolis, 2007) neljäs pitkä elokuva on hänen ensimmäinen puhdasverinen amerikkalaistyönsä. Pinnalta se on sysipimeäksi ja kiitettävän absurdiksi yltyvä komedia, mutta pinnan alla fiksusti kyteviä teemoja ovat muun muassa mielenterveysongelmat ja yksinäisyys.

Ryan Reynolds (Buried, 2010) on huippuiskussa tärähtäneessä pääroolissa, jonka sosiaalinen ulkokuori on täydellisen uskottava. Karismaattinen Jerry on kuin nykypäivän Norman Bates, sekä hyvässä että pahassa.

The Voicesin painopisteitä ovat absurdit hetket, kauttaaltaan hienot näyttelijäsuoritukset ja taidokkaat erikoisefektit. Vaikka elokuva on paikoin hyvinkin verinen, se keskittyy mässäilyn sijasta riemukkaalla tavalla makaaberiin outoiluun. Visuaalisesta ilmeestä vastaa mestari Maxime Alexandre, Alexandre Ajan (Switchblade Romance, 2003) ja Franck Khalfounin (Maniac, 2012) vakiokuvaaja.

Ohjaus: Marjane Satrapi

USA / Saksa 2014

KIELI: englanti, tekstitys suomi + ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.