NV14: Maps To The Stars

1 t 51 min  |  Komedia, Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Los Angelesissa myydään edelleen karttoja, joilla turistit voivat suunnistaa elokuvatähtien kotitalojen luo. Kartat ovat usein huijausta, ainakin vanhentuneita. David Cronenbergin ja käsikirjoittaja Bruce Wagnerin julmassa komediassa Hollywood näyttäytyy valheiden, harhojen ja perversioiden tyyssijana, jossa toiset ovat visusti oviensa takana ja toisille ne eivät koskaan aukene.

Julianne Mooren esittämän tähtinäyttelijän taakkana on mielisairas suhde jo kuolleeseen äitiin, aikansa supertähteen. Mia Wasikowska näyttelee puoskaripsykiatrin (John Cusack) tytärtä, josta tuli pyromaani. Robert Pattinsonin esittämä autonkuljettaja etsii elokuvahommia, mutta kelpaa ratin takaa lähinnä gigolon hommiin. Muita hahmoja ovat justinbiebermäinen, täysin empatiaan kykenemätön teinitähti, joka harrastaa huumeita ja nöyryyttämistä, sekä hänen pohjattoman ahne äitinsä.

Cronenberg, joka ei ole pitkällä urallaan tehnyt yhtään varsinaista Hollywood-studioelokuvaa, hyökkää kuuluisuuden ja tähteyden pakkomielteitä vastaan aseinaan kalmanhajuinen huumori ja huippunäyttelijät. Naispääosan Moore palkittiin parhaana näyttelijänä Cannesissa, mutta elokuvalle on turha odottaa Oscar-ehdokkuuksia: satiiri, kauhu ja sikailu eivät niissä karkeloissa menesty.

Ohjaus: David Cronenberg

Kanada / USA / Saksa / Ranska 2014

KIELI: englanti, tekstitys suomi + ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.