NV14: Late Phases

1 t 35 min  |  Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Adrián García Boglianolla riittää töitä. Late Phases on vasta 34-vuotiaan madridilaisohjaajan 11. pitkä ohjaus. Muun muassa Meksikossa (Here Comes The Devil) ja Argentiinassa (Cold Sweat) tehdyillä elokuvilla vakuuttanut Bogliano siirtyy nyt ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain maaperälle.

Ambrose McKinley (Nick Damici) on Vietnamin sodassa sokeutunut kivenkova veteraani, joka muuttaa poikansa (Ethan Embry, Cheap Thrills) johdattamana eläköitymään Crescent Bayn suljettuun vanhusyhteisöön. Ambroselle valkenee pian, että jokin häikäilemätön petoeläin terrorisoi yhteisöä kerran kuukaudessa. Myös asukasluku vähenee yksi kerrallaan. Kun tuntematon vaara valitsee kohteekseen Ambrosen, soturi ottaa ohjat käsiinsä ja päättää iskeä kampoihin täydellä voimalla.

Genrensä läpikotaisin tuntevan ohjaaja Boglianon englanninkielinen debyytti on konseptiltaan ainutkertainen ja monin tavoin yllättävä. Päältä se on taitavasti tunnelmaansa kiristävä kauhutrilleri, mutta pinnan alta ponnistaa tyylipuhdas vigilante-elokuva. Vaikka verta ei säästellä, ytimessä on taidokkaasti kerrottu omintakeinen tarina.

Tämänkertaisessa festivaaliohjelmistossa myös trillerissä Cold in July loistava ohjaaja Jim Micklen vakiotyöpari Nick Damici tekee huikeaa työtä haasteellisessa pääroolissa. Väkevistä, perinteisenä käsityönä toteutetuista maskeeraustehosteista vastaa vanhan koulun legenda, muun muassa Don Coscarellin ja Robert Rodriguezin luottomies Robert Kurtzman.

Ohjaus: Adrián García Bogliano

USA 2014

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.