NV14: Invasion U.S.A.

1 t 47 min  |  Toiminta, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Väkivaltaohjaaja Joseph Ziton Invasion U.S.A.:n juonen selittäminen tolkullisella tavalla on mahdoton urakka. Kommunistiparanoian klassikossa pieni kuubalaisista ja neuvostoliittolaisista terroristeista koostuva ryhmä aikoo valloittaa Yhdysvallat suorittamalla joukon attentaatteja. Ja mikä viheliäisintä: punaiset pirulaiset meinaavat suorittaa hirmutekonsa keskellä kapitalistien pyhintä kulutusjuhlaa, joulua. Kommunistien epäonneksi 80-luvun epäkorrektein toimintaikoni Chuck Norris saa vihiä suunnitelmasta ja ryhtyy potkimaan punaista persusta.

Invasion U.S.A. on trippi reaganismin ja kylmän sodan ytimeen, aikaan jolloin Suomen elokuvatarkastamo olisi hymyssä suin voinut kieltää elokuvan esittämisen koska se "saattaa huonontaa valtakunnan suhteita ulkovaltoihin (lue: Neuvostoliittoon)".

Invasion U.S.A. tarjoaa Cannon-tuotannoille tyypillistä oikeistofantasiaa härskin poikamaisella tulokulmalla. Zito on poiminut kommunistien pahimmat ylilyönnit John Miliuksen Red Dawnista ja sekoittanut ne menestyselokuvansa Missing in Actionin korkkariactioniin. Zitolla on ollut poikkeuksellisen suuri budjetti, jota hän hyödyntää mainiosti. Jälki on kautta linjan erittäin vakuuttavaa.

Norris ampuu ja potkii terroristien kaaliin vapaan maailman sanomaa, jossa toivotetaan vallaton puna-armeija takaisin helvettiin. Verisistä yksityiskohdista huolehtii erikoistehostemaestro Tom Savini.

Idän ja lännen suhteiden kiristymisen jälleen polttavan ajankohtaiseksi tekemää Invasion U.S.A.:ta on Suomessa katsottu aikaisemmin vain saksitulta videolta ja yksityisnäytöksissä. Night Visions esittää ylpeänä Suomessa elokuvan ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle valkokankaalta.

Ohjaus: Joseph Zito

USA 1985

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.