NV14: Automata

1 t 50 min  |  Jännitys, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 29.10.2014

Autómata on Hierro - salaisuuksien saari (2009) debyytillään vakuuttaneen espanjalaisohjaaja Gabe Ibáñezin odotettu paluu. Viipyilevän kauhun korvaa nyt visuaalisesti ällistyttävä ja älyä haastava scifi-noir, joka palkitsee myös asiantuntevimmat tieteiselokuvan tuntijat.

On vuosi 2044 ja aurinkomyrskyt ovat muuttaneet maanpinnan radioaktiiviseksi aavikoksi. Siinä sivussa ihmisiä on kuollut kuin kärpäsiä ja maapallon väestö on kutistunut vain pariinkymmeneen miljoonaan. Selviytyneiden avuksi on rakennettu valtava määrä robotteja, joita ohjaa kaksi turvasääntöä: mitään elävää ei saa vahingoittaa, ja itseään tai muita robotteja ei saa muokata.

Vakuutustarkastaja Jacq Vaucan (Antonio Banderas) saa tutkittavakseen epäillyn turvasääntöjen rikkomisen. Rutiinilta vaikuttava keikka vie epämiellyttävien löydöksien äärelle. Pian pelissä on koko ihmiskunnan rippeiden tulevaisuus.

Karismaattiset veteraanit Melanie Griffthin ja Robert Forster antavat taustatukea megatähti Banderasille. Dylan McDermott naulaa näyttelemisen tason tähtiluokkaan.

Elokuvan suurimmat tähdet ovat kuitenkin hienosti toteutetut robotit sekä uskottava futuristinen maailma. Autómatan kuumottavankiehtovassa tulevaisuudessa Blade Runnerin dekkarimeininki yhdistyy Mad Maxien post-apokalyptiseen aavikkoactioniin.

Ohjaus: Gabe Ibáñez

Espanja / Bulgaria 2014

KIELI: englanti, tekstitys suomi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.