R&A 14: Short Term 12

1 t 36 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Teini-ikäisten turvakotiin sijoittuva Short Term 12 on viime vuoden vahvimpia amerikkalaiselokuvia. Ohjaaja Destin Daniel Crettonin omiin työkokemuksiin perustuvassa tarinassa seurataan turvakodin omistautunutta ohjaajaa Gracea, joka upottaa huolensa nuorten parissa työskentelemiseen. Hän ei leiki pelastajaa tai terapeuttia, vaan kohtaa lapset tasavertaisina ihmisinä.

Grace joutuu kovan paikan eteen, kun uusi asukki Jayden tuo pintaan muistoja menneisyydestä. Tilanne aiheuttaa hankauksia myös poikaystävä Masonin kanssa. Grace joutuu pohtimaan omaa rooliaan nuorten kasvattajana ja tyttöystävänä – mahdollisesti myös tulevana äitinä.

Short Term 12 käsittelee vakavia aiheita hienovaraisen tyylikkäästi, ilman patetiaa. Elokuva ei vello surkeudessa, vaan antaa henkilöille tilaa olla kokonaisia ihmisiä. Turvakodin arjesta näytetään myös virkistävän lämpimiä ilon hetkiä.

Ensimmäisessä pääroolissaan nähtävä nuori mutta kokenut Brie Larson (s. 1989) on saanut paljon kehuja ja muun muassa Locarnon festivaalin näyttelijäpalkinnon suorituksestaan.

Marjo Pipinen

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.