R&A 14: Rakkauden palapeli

1 t 57 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Tangram on kiinalainen ongelmapeli, joka sisältää seitsemän erilaista palaa. Palasista voi keksiä loputtoman määrän erilaisia kuvioita.

Xavier (Romain Duris) on huithapeli hurmuri, joka keski-ikäistyessään on seestynyt tv-sarjoja käsikirjoittavaksi perheenisäksi. Kun Xavierin vaimo (Kelly Reilly) lähtee lätkimään pariskunnan kahden lapsen kanssa, haavoitettu mies ei jää nuolemaan näppejään, vaan muuttaa perheensä perässä rapakon taakse, New Yorkiin.

Isossa Omenassa Xavierin elämä pyörii naisten ympärillä. Paras ystävä, Isabelle (Cécile de France) naisystävineen tarvitsee isän lapselleen, ja Xavier haluaa auttaa. Miehen omat lapset tasapainottelevat isänsä ja äidin uuden miesystävän välissä. Jostakin kuvaan ilmestyy kiinalaisnainen, jonka kanssa Xavier avioituu saadakseen Yhdysvaltain kansalaisuuden. Yhä sakeammaksi soppa käy, kun Xavierin vanha rakkaus Martine (Audrey Tautou) palaa kuvioihin.

Cédric Klapischin (The Spanish Apartment, Russian Dolls) ohjaama ihmissuhdekomedia päättää Xavierin elämää seuranneen trilogian, mutta hauska ja koskettava elokuva toimii oivasti omillaankin.

Saija Holm

Kieli: ranska, englanti, espanja, kiina, jiddiš / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.