R&A 14: Nymphomaniac Volume I - Director's Cut

2 t 28 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Seksi. Uskonto. Valta. Intohimo. Taide. Raha. Lars von Trierin filosofis-biologinen spektaakkeli Nymphomaniac on ohjaajansakin elokuvaksi kunnianhimoinen ja suuruudenhullu. Se on myös mestariteos.

Koolla on väliä. Von Trierin Nymphomaniac oli liian iso. Tuottajat tekivät ohjaajan kanssa sopimuksen, että levitykseen lähtee kaksi keskikokoista elokuvanpuoliskoa, joita esimerkiksi Suomessa esitettiin yhtenä elokuvana. Keväällä nähdyn version alussa olikin von Trierin lausunto: tämä on lyhennetty ja sensuroitu versio.

Aito asia nähdään nyt Suomessa ensi kertaa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla – heti leikkaamattoman kakkososan maailmanensi-illan jälkeen. Nymphomaniacin "ohjaajan versio" on puolitoista tuntia aiempaa pidempi ja se vie von Trierin ajatukset loppuun asti.Esimerkiksi ensimmäisessä osassa keskustelu Christian Slaterin kanssa kuolemasta on rankempi, ja Joen ystävät kertovat seksiseikkailuistaan monitasoisempia tarinoita. Aborttijakso on surullisempi.

Tätä kirjoitettaessa toisen osan sensuuripalautukset ovat vielä arvoituksia. Joka tapauksessa mukana on enemmän cunnilingusta, erektioita, ejakulaatioita – sekä absurdia huumoria. Pääosan Charlotte Gainsbourg on kertonut, että Director’s Cut on ehdottomasti parempi versio elokuvasta.

Kalle Kinnunen

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.