R&A 14: Night Moves

1 t 52 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Kelly Reichardtin (Old Joy, Wendy & Lucy, Meek’s Cutoff) viides kokopitkä elokuva sijoittuu Oregonin erämaisemiin. Kolme nuorta ympäristöaktivistia Josh (Jesse Eisenberg), Dena (Dakota Fanning) ja Harmon (Peter Sarsgaard) aikovat tosissaan tehdä jotakin vaikuttavaa ja vihdoin herättää "ihmiset, jotka ovat valmiita vaikka tuhoamaan koko planeetan vain sen vuoksi, että he saisivat räplätä iPhonejaan". He suunnittelevat vesivoimalaitoksen räjäyttämistä.

Jo veneen ja räjähteiden hankintaprosessin aikana paljastuu teon epätoivoinen riskialttius. Jos ekoterrori onnistuu, aktivistit joutuvat piileskelemään ja pelkäämään koko loppuelämänsä.

Dakota Fanning ja Jesse Eisenberg näyttelevät eteerisen haudanvakavasti idealisteja, joiden psyyke alkaa horjua. Night Moves pyörii monimutkaisten eettisten ongelmien ympärillä, mutta ei luennoi, moralisoi tai selittele asioita katsojan puolesta.

Metsässä vallitsee trillerimäisen painostava lopunajan rauha. Elokuva pakottaa asettumaan päähenkilöiden asemaan, ja katsojasta tuntuu yhtä karmivalta kaikkien ja kaiken puolesta.

Iida Sofia Hirvonen

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.