R&A 14: Joe

1 t 57 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Gary (Tye Sheridan) kiertää Teksasin takamaita väkivaltaisen juoppoisän, apaattisen äidin ja omiin maailmoihinsa jumahtaneen siskon kanssa. Näistä lähtökohdista ei luulisi ponnistavan pitkälle.

Rutiköyhä 15-vuotias saa isäänsä rahtusen paremman miehenmallin, kun hän saa töitä Joelta (Nicolas Cage). Räjähdysherkän ex-linnakundin joukot myrkyttävät puita istutusmaata kyttäävien metsäfirmojen laskuun.

Pikkukännillä hermojaan hallinnoivan Joen ja elämänrievulleen ripustuskoukkua etsivän Garyn välille syntyy ystävyys. Se saa epätodennäköisen isähahmon ottamaan suurempia riskejä kuin vihanhallintaongelmista kärsivän miehen kannattaisi.

David Gordon Greenin ohjaama Joe on armoton Amerikan takapihan kuvaus, jonka perhearvot ovat sukua Winter’s Bonelle (R&A 2010) ja Killer Joelle (R&A 2012), läheisintä kuitenkin toiselle hiekkapaperinkarkealle kasvukuvaukselle Mud (R&A 2013). Molempien sentimentaalisuutta karttavien mutta miehisen tunnerekisterin sopukoihin yltävien elokuvien ytimessä loistaa 17-vuotias Tye Sheridan.

Teksasilaisnäyttelijä piirtää Joessa tarkasti teinipojan uhman ja epävarmuuden repimän minäkuvan. Vihansa juuri ja juuri karsinassa pitävä Cage antaa pojalle taustatukea vereslihaisella roolisuorituksellaan.

Matti Rämö

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.