R&A 14: Jimi: All Is by My Side

1 t 57 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Vuosikymmenen ilmiselvimmässä ja nerokkaimmassa roolituksessa OutKastin André ”André 3000” Benjamin sulautuu ilmetyksi Jimiksi, hymynkareita ja aina yhtä yllättävän pehmeää puheenpartta ja ulkopuolisuutta alleviivaavaa intonaatiota myöten.

Oscar-palkittu käsikirjoittaja John Ridley (12 Years a Slave) aloittaa Hendrixin ajoista Curtis Knight and The Squiresin taustajäsenenä, ja lopettaa suursuosion kynnykselle, kolme vuotta ennen loppua.

Aluksi Jimiä vievät naiset. Linda Keith (Imogen Poots), Keith Richardsin tympääntynyt tyttöystävä, repii Jimin valokeilaan, tutustuttaa hapon suloihin ja tulevaan Experience-manageriin Chas Chandleriin. Lontoo alkaa kuhista miehestä ja kitarasta.

Lopulta Jimi vie naisia. Benjamin loistaa samaan aikaan hukassa olevana taikurina ja orastavasta menestyksestään hullaantuneena kylmästi laskelmoivana paskana, joka peluuttaa niin Lindaa kuin seuraajaansa Kathy Etchinghamia.

Jimi: All Is by My Side välttää elämäkertaelokuvien henkilöpalvontaan sortuvat sudenkuopat. Uran huippukohtia – Eric Claptonin mykistämistä lukuun ottamatta – ei lypsetä, vaan Ridleytä kiinnostavat nimenomaan Hendrixin inhimillisimmät, niin alhaiset kuin jalotkin puolet. Peittelemätön fiktiivisyys tekee vain kunniaa myytille, josta kukaan ei koskaan onnistu sanomaan viimeistä sanaa.

Tapio Reinekoski

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.