R&A 14: The Homesman

2 t 2 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Tommy Lee Jones ripustaa toisessa ohjauksessaan itsensä löysään hirteen. Villin lännen rintamilta karannut ja tyhjässä mökissä piilotteleva rapajuopohko George Briggs (Jones) saa tuta omankädenoikeutta: talonvaltaaja nostetaan puuhun kiikkuun istumaan hevosen selkään ja jätetään niikseen. Paikalle lipuu vankkurinsa kanssa yksinäinen Mary Bee Cuddy (Hilary Swank), joka suostuu sättimisen ja kiristyksen jälkeen auttamaan Briggsin alas.

Ehtoja Marylla on yksi: Briggsin on autettava häntä kuljettamaan kolme mielisairasta naista viikkotolkkuja kestävän matkan päähän kauas itään, vastaan erämaan elämän muuta liikettä.

The Homesman ottaa kaiken irti Jonesin kasvoista ja niiden leukaan asti revityistä silmäpusseista ja mutaisista uurteista, Swankin hiljaisesta mutta ilmiselvästä surusta sekä pilkuntarkasti ripotellusta kuolemanvakavasta huumorista.

Jones kuljettaa jännitteistä tarinaa vaaran väistelyn ja Briggsin ja Maryn vastahakoisen mutta magneettisen suhteen avulla, mutta kellarin perukoilla muhii myös metaforiikkaa. Kaksikon kaitsemat hullut naiset syventävät kukin eri tavoin sekä Briggsin ja Maryn omien vinttien pimeimpiä nurkkia että okaalla olevan uskonnollisen yhteiskunnan tukahdutettuja viettejä.

Tapio Reinekoski

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.