R&A 14: Going Away

1 t 35 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Inspiroiva mutta antisosiaalinen opettaja Baptiste (Pierre Rochefort) on tottunut vaihtamaan maisemaa. Aina lukukauden päätyttyä salaperäinen mies heittää rinkan selkäänsä ja vetäytyy kaupungista vähin äänin.

Sirpaleista menneisyyttään pakeneva erakko päätyy eräänä viikonloppuna huolehtimaan oppilaastaan, jonka hunsvotti-isä on unohtanut hakea koulusta. Pojan äiti on säkenöivä ja hauras Sandra (Louise Bourgoin), joka yrityksensä raha-asiat mokattuaan työskentelee rannalla tarjoilijana. Viikonlopun aikana tunteet Baptisten ja Sandran välillä syventyvät kiinteäksi molemminpuoliseksi kunnioitukseksi ja romanssiksi.

Auttaessaan pahasti velkaantunutta Sandraa Baptiste joutuu palaamaan takaisin lapsuudenkotiinsa, hulppeaan kartanoon Ranskan maaseudulle. Siellä odottavat niin Baptisten taaksensa jättämät perhesuhteet kuin hänen synkimmät salaisuutensakin.

Going Away, veteraaninäyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Nicole Garcian uusin ohjaus, on trilleriin vivahtava hienovarainen rakkaustarina ja älykäs henkilötutkielma. Toronton elokuvajuhlilla 2013 ylistetty elokuva ruotii tarkkasilmäisesti vapauden kaipuuta ja kodittomuutta. Sen rakastavaiset eivät aivan kykene tai halua sopeutua rahan hallitsemaan yhteiskuntaan.

Liisa Kontunen

Kieli: ranska / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.