R&A 14: The Rover

1 t 43 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 18.9.2014

Kymmenen vuotta suuren romahduksen jälkeen Australia on muuttunut Mad Max -elokuvia muistuttavaksi painajaismaaksi. Eric (Guy Pearce) on yksinäinen ja vihalla käyvä ex-sotilas, joka lähtee jahtaamaan viimeisen maallisen omaisuutensa – auton ja sen tavaratilassa olevan salaisuuden – varastaneita miehiä. Matkalla Eric törmää haavoittuneeseen ja varkaiden taakseen jättämään Reyhin (Robert Pattinson) ja pakottaa nuorukaisen mukaansa.

The Rover on australialaisen ohjaaja-käsikirjoittaja David Michôdin pitkään odotettu uusi elokuva mestarillisen rikosdraaman Animal Kingdom (R&A 2010) jälkeen. Cannesin yösarjassa ensi-iltansa saanut teos on mykistävän synkkä western-dystopia, joka häilyy kuviltaan ja tunnelmaltaan jossakin John Hillcoatin elokuvien The Proposition – Ehdotus (2005) ja Tie (2009) välillä.

Michôd rakentaa tutusta jälkiapokalyptisestä asetelmasta nykyihmisen patologista ahneutta ja ekologista välinpitämättömyyttä kritisoivan, ultraväkivaltaisen genretrillerin. Pearce ja Pattinson ovat loistavia päärooleissa, joista etenkin entisen Twilight-tähden suoritus on täysin odottamaton. Kolmas pääosa kuuluu Australian takamaiden julman korventuneille maisemille, joiden kuvauksissa vallinnut 43 asteen lämpötila polttaa läpi jokaisesta filmiruudusta.

Tuomas Riskala

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.