Season 14: Austenland

1 t 37 min  |  Komedia  |  Ensi-ilta: 28.3.2014

Puvustukseltaan menneisyyteen sijoittuvat filmit ovat elokuvista näkyvimpiä ja usein loisteliaimpia. Nokkela komedia Austenland kiepauttaa historiapuvustuksen perinteen mielikuvitukselliselle kierteelle. Kuten elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Jerusha Hess, puvustaja Annie Hardinge leikittelee historiallisella tarkkuudella sekä mielikuvillamme kirjailija Jane Austenin ajasta ja teoksista.

Austen-faniutta ironisoivan ja samalla juhlistavan Austenlandin päähenkilö on kolmikymppinen ”janeite” Jane (Keri Russell), jonka mielestä nykypäivä ei vedä vertoja 1800-luvun alun Englannin hienostuneisuudelle eikä Ylpeyden ja ennakkoluulon romantiikalle. Suurin toivein hän matkustaakin Austen-teemaiselle kartanolomalle. Kun päälle puetaan korsetti, hattu ja röyhelöt, voiko sadusta tulla totta? Värejä pursuava Austenland naurattaa ääneen.

- Anna Möttölä

Jerusha Hess: Austenland. USA/UK 2013. Käsikirjoitus/Script: Jerusha Hess * Kuvaus/DOP: Larry Smith * Leikkaus/Editor: Nick Fenton * Pääosissa/Cast: Keri Russell, JJ Feild, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge, Jane Seymour * Kieli/Language: English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.