Season 14: Ain’t Them Bodies Saints

1 t 36 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 29.3.2014

Alussa on kauneus. Ruth Guthrie (Rooney Mara) ja Bob Muldoon (Casey Affleck) syleilevät toisiaan ja auringonsäteet heitä, kun Ruth kertoo odottavansa lasta. Kohtaus kelluu valossa kuin Terrence Malickin elokuvasta kaapattuna.

Sävyt tummuvat: tulee yö ja ryöstö, takaa-ajo ja piiritys. Tästä voisi käynnistyä lainsuojattomien rakastavaisten pakomatka Malickin Julman maan tai Arthur Pennin Bonnien ja Clyden tapaan, mutta David Loweryn ohjauksessa pariskunta ei pakene, eikä kuole luotisateessa. Ruth ampuu poliisia, mutta Bob tunnustaa teon ja saa 25 vuoden tuomion.

Syntyy tytär, jonka neljäntenä elinvuonna Bob pakenee vankilasta. 70-luvun uneliaan teksasilaiskaupungin ilmapiiri muuttuu painostavaksi: palkkionmetsästäjät saapuvat salamyhkäisen Skerrittin (Keith Carradine) rautakauppaan, ja seriffi (Ben Foster) asettuu kolmiodraaman pelinappulaksi.

Sundancessa palkitun Bradford Youngin synkeän kaunis kuvaus ja Daniel Hartin musiikki ovat kuin menneen maailman päihdyttävästä unesta.

- Tii Starck

David Lowery: Ain’t Them Bodies Saints. USA, 2013. Käsikirjoitus/Script: David Lowery * Kuvaus/DOP: Bradford Young * Leikkaus/Editor: Craig McKay, Jane Rizzo * Pääosissa/Cast: Rooney Mara, Casey Affleck, Ben Foster, Keith Carradine * Kieli/Language: English, subtitles in Swedish

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.