Tuuli nousee (dub)

Kaze tachinu (dub)

2 t 6 min  |  Draama, Animaatio, Elämäkerta  |  Ensi-ilta: 4.4.2014

Finnkinon Kuukauden elokuva huhtikuussa 2014!

Suomeksi puhuttu versio. Esityksessä myös originaaliversio suom. & ruots. teksteillä, ks. linkki oik. reunassa.

Hayao Miyazakin ohjaama eeppinen tarina rakkaudesta, sinnikkyydestä, lentämisestä ja oikeista valinnoista maailman myllerrysten keskellä.

Jiro unelmoi lentämisestä ja upeiden lentokoneiden suunnittelusta. Likinäköisenä hän ei pääse lentokouluun, niinpä hän päättää hankkia työpaikan suuren japanilaisen konerakennusfirman lentokoneosastolta vuonna 1927. Hänen taitonsa huomataan nopeasti, eikä aikaakaan, kun Jirosta tulee yksi maailman arvostetuimmista lentokonesuunnittelijoista.

Tuuli nousee kertoo Jiron elämäntarinan ja siihen liittyvät historialliset käännekohdat – suuri Kanton maanjäristys vuonna 1923, 1930-luvun lama, tuberkuloosi-epidemia ja Japanin syökseminen sotaan. Jiro tapaa ja rakastuu Nahokoon, solmii pitkän ystävyyssuhteen kollegansa Honjon kanssa, ja innovoi samalla ilmailualan suoraan tulevaisuuteen.

Suomenkielisen version ohjaus Pekka Lehtosaari; suomenkielisinä ääninä Toivo Aaron Kallio (Jiro), Myy Lohi (Nahoko), Tuukka Leppänen (Honjo), Santeri Kinnunen (Kurokawa), Jukka Voutilainen (Castorp).

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.