Dallas Buyers Club

1 t 57 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 31.1.2014

Ron Woodroof (Oscar-voittaja, Golden Globe -voittaja Matthew McConaughey) on teksasilainen sähköinsinööri, joka rakastaa rodeota, naisia ja päihdyttäviä aineita. Woodroof elää villiä ja vapaata poikamieselämää vailla huolta huomisesta. Kaikki muuttuu, kun Ron sairastuu. Vuosi on 1985 ja Ron saa kuulla saaneensa HIV-infektion. Lääkärit antavat hänelle 30 päivää elinaikaa. Aikana, jolloin sairaudesta luultiin enemmän kuin tiedettiin, diagnoosi tarkoitti lyhyttä, tuskien ja häpeän täyttämää elämää ennen nopeasti koittavaa, kivuliasta kuolemaa.

Woodroof ei tyydy kohtaloonsa. Edes tieto hoitokeinojen ja lääkkeiden puuttumisesta ei lannista miestä, vaan hän ryhtyy aktiivisesti etsimään vaihtoehtoisia hoitokeinoja ja parasta mahdollista lääkitystä itselleen ja kohtalotovereilleen.

Elokuvan on ohjannut Jean-Marc Vallée Craig Bortenin ja Melisa Wallackin käsikirjoituksen pohjalta. Sivurooleissa nähdään McConaugheyn tapaan Oscarilla ja Golden Globella roolistaan palkittu Jared Leto sekä Jennifer Garner.

Dallas Buyers Club on voittanut kolme Oscar-palkintoa, kaksi Golden Globea sekä mm. kaksi Screen Actors Guild -palkintoa.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat