NV13: The World's End

1 t 49 min  |  Komedia, Toiminta, Sci-fi  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

2000-luvun brittielokuvaan reippaasti pop-uskottavaa ryhtiä tuoneiden irvileukojen Edgar Wrightin, Simon Peggin ja Nick Frostin yhteistä valkokangaspaluuta on saatu odottaa yli viisi vuotta. The World’s End palkitsee sitäkin makeammin.

Genre-elokuvasta ammentavan huumorin innoittajana on tällä kertaa toiminut ilahduttavasti science fiction: maailmanlopun visiot ja lajityypin klassinen kuvasto Maan pinnalle hyökkäävistä avaruuden muukalaisista. Lisämausteiksi on valjastettu pop-nostalgia, nokkela triviahuumori ja juonenkäänteet, jotka ovat vielä rohkeammin absurdeja kuin miesten aiemmissa töissä.

Ytimessä on viiden nelikymppisen miehen paluu nuoruutensa maisemiin, pahamaineiselle 12 pubin kierrokselle Newton Havenin pikkukaupunkiin. Myyttinen The World’s End on kapakoista viimeinen, jota ei edellisellä yrittämällä vuonna 1990 onnistuttu ikinä saavuttamaan. Nyt joukon uudelleen koonnut ja sitä määrätietoisesti johtava Gary (Simon Pegg) on päättänyt, ettei periksi anneta – kunnes avaruusoliot ilmaantuvat hämmentämään suunnitelmaa.

The World’s End on täysin omanlaisensa elokuva – jonka sisältöä on liki pakko palata puimaan kuohuvan tuopin äärellä.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.