NV13: Tohtori Jekyllin naiset

NV13: Docteur Jekyll et les femmes

1 t 32 min  |  Kauhu  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Pääosanesittäjä Udo Kierin omiin suosikkeihin kuuluva Walerian Borowczykin Tohtori Jekyllin naiset on kauhuklassikon demoninen, yllättävä, tyylikäs ja kauttaaltaan hypnoottinen tulkinta. Palkittu puolalaisohjaaja keskittyy kursailematta R. L. Stevensonin romaanin pimeimpään puoleen: yläluokan seksuaali- ja väkivaltavietteihin, jotka motivoivat hyvämaineisen tiedemiehen muuttumaan sadistiseksi hirviöksi.

Keskeinen uudistus on se, että myös tohtorin kihlattu (Marina Pierro, Living Dead Girl) ryhtyy hurjaan muodonmuutokseen veren maku suussa. Fanny Osbornella on sama nimi kuin Stevensonin vaimolla – naisella, joka kauhuissaan käski kirjailijan polttaa romaanin ensimmäisen ja hurjemman version. Vanhojen alakulttuuriharvinaisuuksien keräilijänä tunnettu Borowczyk väitti (tuskin tosissaan) löytäneensä kirjastojen kätköistä kadonneen alkuperäistekstin. Todellisuudessa hän tarjoaa vahvan kuvitelman siitä, mitä se olisi voinut olla.

1800-luvun Lontoon varjoisien näkymien rakentajana Borowczyk on kaukana BBC-pukudraamojen tylsyydestä. Jokainen kuva kelpaisi gallerian seinälle. Tiukan syntikkamusiikin tehostama yleisfiilis on kuin uppoavassa sukellusvenessä, mutta ilmassa on myös pirullista huumoria ja outoa romantiikkaa.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.