NV13: The Strange Colour of Your Body's Tears

1 t 42 min  |  Jännitys, Kauhu  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Hélène Cattet’n ja Bruno Forzanin moninkertaisesti palkittu Amer (2009) oli äärimmilleen tyylitelty, joskin haasteellisen abstrakti kunnianosoitus italialaisille giallo-trillereille. Kaksikon jakso The ABCs Of Death -antologiaan, O is for Orgasm, oli tälle luonnollinen jatko, sähäkkä, vaaraa uhkuva ja seksuaalisesti latautunut. Uunituore The Strange Colour of Your Body’s Tears on katsojan oitis vangitseva seuraava askel samojen teemojen kosmoksessa.

Kyseessä on intensiivisillä kauhuelementeillä kyllästetty trilleri, mutta sitäkin enemmän se on puistattavan väkevä impressionistinen trippi ja yksi vuoden 2013 visuaalisesti vavahduttavimmista elokuvista. Cattet ja Forzani tekevät täydellisen tinkimätöntä, äärimmäisen vahvojen kuvien elokuvaa: symmetrisiä kompositioita, mikroskooppisen tarkasti mietittyjä lavasteita, hätkähdyttävää fetissikuvastoa, sakeaa latautunutta tunnelmointia ja peittelemätöntä väkivaltaa. Tarina sijoittuu nykyaikaan, mutta ilmaisun ominaispiirteet ovat suoraan 1960- ja 1970-luvun eurooppalaisista genreklassikoista. Musiikkia on lainattu Ennio Morriconen ja Bruno Nicolain aikalaistuotannosta. Armoton äänimaisema kasvattaa visuaalisen moukaroinnin iskuvoimaa komeasti.

Tarina käynnistyy liikemiehen palatessa työmatkalta kotiinsa Brysseliin. Vaimo on kadonnut varoittamatta ja jälkiä jättämättä. Mies nyrjähtää pois tolaltaan. Kun poliisi saapuu paikalle seuraavana aamuna, mies on vakuuttunut noitamaisen naapurinsa sotkeutumisesta katoamiseen.

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.