NV13: Kiss of the Damned

1 t 37 min  |  Draama, Romantiikka, Kauhu  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Viilein, elegantein ja dekadentein eurovampyyrielokuva vuosikausiin tulee Yhdysvalloista, ja sen on ohjannut esikoisfiktionaan Xan Cassavetes, taituri jo toisessa sukupolvessa. Ohjaaja-näyttelijä John Cassavetesin tytär on elokuvahullu, joka näki Ranskan, Espanjan ja etenkin Italian genreklassikot jo nuorena. Pastissista ei ole kyse, vaan tyylin upeasta haltuunotosta persoonallisessa kehyksessä.

Kaunis Djuna (Joséphine de la Baume) on vampyyrien klaania. Verenimijät asuvat joka puolella maailmaa, ja ovat yleensä yläluokkaa. He pitävät luonnollisista syistä matalaa profiilia – paitsi Djunan holtiton sisko Mimi (Roxane Mesquida). Djuna rakastuu ja yrittää olla käsikirjoittaja Paolon (Milo Ventimiglia) kanssa. Parisuhdetta vaivaavat paitsi mauttomat Hollywood-ääliöt, joita Paolon on pakko kestää, myös vaarallinen Mimi, joka ei välitä, ketä puree.

Hillittyä goottihenkeä puhkuvan elokuvan lavasteet ja pitkään pidättyväinen kauhutunnelma ovat niin asian ytimessä, että tuotantoa on vaikea uskoa amerikkalaiseksi. Komea Ventimigilia (Heroes, Gilmore Girls) ja malli de la Baume (Our Day Will Come) vakuuttavat rakastavaisina, joiden tulevaisuus on tuomittu, mutta lopulta show’n varastaa seksikäs Roxane Mesquida.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.