NV13: Gravity 3D

1 t 32 min  |  Draama, Jännitys, Sci-fi  |  Ensi-ilta: 30.10.2013

Night Visions -festivaalin avajaiselokuvana nähtävä Gravity on vuoden toistaiseksi voimakkain valkokangaskokemus. Avaruusseikkailu sijoittuu 600 kilometrin korkeuteen Maan pinnasta. Keskushenkilöitä on vain kaksi, varhaiseläkkeelle valmistautuva astronauttikonkari Matt Kowalski (George Clooney) ja ensimmäisellä sukkulalennollaan oleva Ryan Stone (Sandra Bullock). He ovat suorittamassa uuden teleskoopin huoltotehtävää, joka näyttäytyy ääriolosuhteista huolimatta leppoisana puhdetyönä.

Täysin puun takaa niskaan iskevä kriisitilanne kääntää tunnelman kertaheitolla. Katsoja tempautuu mukaan selviytymistaisteluun, johon tapahtumapaikka tuo täydellisen omintakeisen sävyn. Uhkat ovat arvaamattomia, ja niitä vastaan puolustautuminen lähenee painottoman tyhjyyden keskellä mahdotonta. Ne ovat myös kouraisevan todellisia.

Gravity on mykistävän intensiivinen, häikäisevän kaunis ja syvästi vaikuttava elokuva, joka kasvaa komeasti osiensa summaa suuremmaksi. Se on myös upea virstanpylväs 3D-kuvakerronnan saralla. Tällaista välineen hallintaa ei ole nähty näytelmäelokuvissa sitten Martin Scorsesen Hugon. Katsoja ei lopulta kiinnitä tehokeinoon edes huomiota – koska lopputuloksen imu on niin vastustamattoman kova.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.